Wat kost het bouwen van een website

Websites
Door:
Thomas Kleverlaan
leestijd:
5
minuten
17 januari 2022
Wat kost een website laten maken

Het hebben van een website is cruciaal voor bedrijven, stichtingen en iedereen die naam wil maken. Het fungeert als je digitale visitekaartje, waarmee klanten en belangstellenden je online kunnen vinden. Het is essentieel dat je website goed gestructureerd is. Deskundigen kunnen je ondersteunen bij het opzetten en onderhouden van je site. Maar wat zijn nu de daadwerkelijke kosten voor het bouwen van een website? Deze gids biedt je een duidelijk overzicht om zelf aan de slag te gaan.

De kosten van een website in 2024: 3 opties‍

De prijs voor het bouwen van een website varieert sterk afhankelijk van de complexiteit en het niveau van professionaliteit dat je zoekt. Hier zijn drie algemene categorieën:

Soort website prijs range
Basis/template website €750 - €1.750
Professionele website €2.500 - €6.000
Uitgebreide complexe website: €10.000 - €30.000, kan stijgen tot €100.000

Voor ondernemers in Alkmaar die op zoek zijn naar een website, zijn er opties die zowel template designs als standaard websites omvatten, beginnend vanaf €750. Dit is een kosteneffectieve keuze voor wie een solide online aanwezigheid nodig heeft zonder uitgebreide maatwerkfuncties. Voor de ontwikkeling van professionele websites met bijvoorbeeld webflow beginnen de prijzen bij ons vanaf €2,500. Webflow is een modern platform dat de kracht van een visuele editor combineert met de flexibiliteit van maatwerk code, ideaal voor ondernemingen die een unieke website willen die zowel indrukwekkend als functioneel is. Daarbij zijn de teksten en foto’s makkelijk aanpasbaar met de editor. Maatwerk Webflow-ontwikkelingen bieden een dynamische en responsive ervaring voor gebruikers, wat cruciaal is in een tijdperk waarin mobiel internetgebruik de overhand heeft. Vaak is dit dan ook een vervolg stap van je oude website. Benieuwd waar je allemaal op moet letten bij het maken van een nieuwe website? Wij hebben een uitgebreide checklist gemaakt die je gratis kan bekijken. Een frisse start: Creëer jouw nieuwe website met succes (Incl Checklist)

Het bepalen van je behoefte

Voordat je een keuze maakt, moet je nagaan welk type website je nodig hebt. Een basis template website kan volstaan voor eenvoudige informatieoverdracht. Dit is vaak genoeg voor ZZP'ers of kleine bedrijven. Een professionele website is echter meer geschikt voor bedrijven die complexere functies nodig hebben en een sterke klantenbinding willen opbouwen. Hier zie je dan vaak ook dat de investering een stuk sneller wordt terugverdiend. Dit omdat simpelweg de website meer werk voor je doet en hier dus ook gemakkelijker dingen mee kan automatiseren zoals het verkrijgen van nieuwe klanten/ leads.

Het belang van een responsive website

Responsive webdesign is onmisbaar in een tijdperk waarin meer mensen via verschillende apparaten internetten. Bezuinig hier dus absoluut niet op! meer dan 50% van je website bezoekers komt via hun telefoon naar je website. Het zou dus zonde zijn om deze mensen te laten liggen door geen responsive website te nemen. Een responsive website past zich aan aan het scherm van de gebruiker, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. De meeste professionals zullen dit standaard implementeren.

Responsive websites zijn de standaard vandaag de dag. Dit is ook cruciaal omdat meer dan 50% van je bezoekers via hun telefoon op je website tercht komt.

Oké, vertel nog even wat ik mag verwachten voor mijn investering!

Het laten maken van een website is een flinke investering. Zeker als beginnende ondernemer kan dit soms terughoudend werken. Echter kun je er veel voor terugverwachten als je deze investering gaat maken. Zo heb je bijvoorbeeld altijd een goede website in handen, waar je weinig tijd voor nodig hebt. Als je de website zelf gaat ontwikkelen neemt het immers veel tijd in beslag. Deze tijd kun je als ondernemer beter besteden aan andere zaken binnen de bedrijfsvoering. De professional heeft meer kennis van de websites, waardoor het sneller gaat en het wellicht ook beter in elkaar zit. Jouw website gaat hierdoor altijd goed werken.

Bij het maken van de investering zal er altijd gekeken worden naar wat jij wilt bereiken met de website en jouw bedrijf. Je bent daarom altijd in contact met de professional. Je krijgt een website die bij de huisstijl van het bedrijf past en het aantal pagina’s kan altijd bepaald worden. De professionals zullen dit daarom altijd aan al jouw wensen aanpassen. Daarnaast zal de website altijd goed navigeerbaar zijn en is deze voorzien van een goede indeling. De investering zal het geld daarom altijd waard zijn. Je merkt na verloop van tijd ook dat jouw bedrijf meer omzet gaat draaien met een goed werkende website.

Wanneer kies je voor een professionele websitebouwer?

Een website laten bouwen is raadzaam als je als ondernemer altijd vindbaar wilt zijn en je concurrentie voor wilt blijven. Een goed opgezette website trekt potentiële klanten en verhoogt je omzet en automatiseert processen. 

De kosten van een doeltreffende website

De prijs van een website hangt af van vele factoren. Voor een simpele site met enkele pagina’s betaal je minder dan voor een uitgebreide professionele site met complexe functionaliteiten. Wij maken altijd voor ieder project een offerte, zo krijg jij een eerlijke prijs voor wat je wilt. Vraag direct een gesprek aan met Thomas voor proffesioneel advies. 

Investering in je website: wat kun je verwachten?

Investeren in een website betekent dat je een passende, goed functionerende site krijgt zonder dat je hier zelf veel tijd aan kwijt bent. Een professional kan je wensen vertalen naar een op maat gemaakte website die goed navigeerbaar is en een duidelijke structuur heeft.

Wat is niet inbegrepen bij de prijs?

Extra kosten kunnen ontstaan voor hosting, domeinregistratie, en support na oplevering. Deze zijn niet in de ontwikkelkosten inbegrepen maar zijn cruciaal voor de bereikbaarheid en het up-to-date houden van je website. In tegenstelling van Wordpress heb je bij Webflow amper onderhoud aan plugins. dit scheelt dus per maand in de prijs. 

Eenmalige extra kosten

Bijkomende eenmalige kosten kunnen zijn: betaalde thema's, aanpassingen door professionals, contentcreatie en professioneel beeldmateriaal. Je kan je informeren bij ons voor specifieke prijzen voor je persoonlijke wensen/ functionaliteiten.

Hosting en domeinregistratie

Hosting en domeinregistratie zijn essentieel om je website online zichtbaar te maken. De kosten hiervoor variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals snelheid en service.

Onderhoudscontract: is het nodig?

Een onderhoudscontract met een professional garandeert dat je website optimaal blijft functioneren en beveiligd is tegen online bedreigingen. Regelmatige updates en back-ups zijn hier onderdeel van. En wat dacht je van je SEO? De vindbaarheid van je website moet continu verbeterd en uitgebreid worden. Een mooi voorbeeld hiervan zijn blogs of artikelen over jouw branche/ werkveld. Het geven van de goede informatie is cruciaal. 

Met deze vernieuwde aanpak bied je lezers een helder en gestructureerd overzicht van wat er komt kijken bij de kosten voor het bouwen van een website. Is er nog een ander aspect dat je aangepast zou willen zien?

Conclusie

Er zitten veel verschillen in de kosten van een website laten bouwen. Heb jij al een website en ben je op zoek naar een betere? Dan zal je zeker naar een professioneel ontworpen website moeten kijken. Die kan je dan helemaal laten aansluiten op je eigen wensen en de doelgroep van je bedrijf. Hierdoor krijg je veel meer resultaten uit je website en is het de investering dus dubbel en dwars waard. Heb je bepaalde functionaliteiten nodig die niet standaard zijn? Dan zal je eerder moeten kijken naar een complexe website. Hier kunnen bepaalde functionaliteiten worden gebouwd in de website waardoor jij bijvoorbeeld je bedrijfsprocessen kan automatiseren. Denk aan een calculator voor berekenen van offertes. Of uitgebreide sales funnels of dynamische content. 

Mocht je benieuwd zijn of wij je kunnen helpen met je nieuwe website? Of wat wij aan jou huidige website zouden verbeteren? Dan mag je ons altijd een mailtje sturen of het contactformulier invullen


Thomas Kleverlaan
Web ontwikkelaar

Wilt u meer weten over onze website ontwikkeling mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Abel Abels

Art director

Wilt u meer weten over onze huisstijl mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Gerelateerde blogs

Whatsapp button om contact op te nemen met Thomas van Thab Design

Gratis scan

Meer uit je website halen?

Laat je website gratis beoordelen door een echte expert!
Website voorbeeld van Dekker Bouw
Bedankt voor het insturen van je website! 
Binnen 24 uur krijg je de scan terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.