9 Voordelen van een WordPress website

Websites
Door:
Thomas Kleverlaan
leestijd:
6
minuten
16 november 2020
Voordelen wordpress website

Als het aankomt op het opzetten van een eigen website is er een programma wat hier eigenlijk altijd voor wordt gebruikt. Dit is natuurlijk WordPress, een van de meest bekende CMS systemen die je maar kunt vinden. Het is niet zo raar dat er zo vaak wordt gekozen voor WordPress als het aankomt op het opzetten van een website. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan WordPress. Benieuwd wat dit voor voordelen zijn? We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste voordelen hieronder even voor je op een rijtje te zetten!

1. SEO vriendelijk staat op nummer één

Een goede SEO waarde voor je site is natuurlijk de sleutel tot succes. Door te kijken naar je SEO waarde ben je namelijk in staat om een hoge positie in Google en andere zoekmachines te krijgen. WordPress-sites doen het over het algemeen erg goed als we kijken naar de SEO waarde. Dit komt voornamelijk door het feit dat deze site makkelijk is opgezet als het aankomt op het toevoegen van zoekwoorden. Door de juiste zoekwoorden te kiezen kan je jouw website op de best mogelijke manier laten indexeren voor Google. Daar komt ook nog eens bij dat WordPress je voorziet van een  verscheidenheid aan tools en plug-ins die je kunt gebruiken voor het optimaliseren van de inhoud voor SEO. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de bekende SEO plugins zoals Yoast SEO en All in One SEO Pack. Hoewel je de SEO natuurlijk nog wel zelf zal moeten doen, maakt WordPress het echt een stuk makkelijker om dit op de beste manier vorm te geven.

2. Een veilig te gebruiken systeem

Wanneer je kiest voor een WordPress website ben je voorzien van een veilige website die goed met jouw gegevens om kan gaan. Zo zijn er verschillende beveiligingsmechanismes aangebracht om ervoor te zorgen dat jouw data veilig zal zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je website te voorzien van de HTTPS beveiliging. Dit is niet alleen handig voor de bedrijven met een reguliere website, maar al helemaal voor de mensen die een webshop hebben. Je wilt namelijk niet hebben dat de betaalgegevens van jouw gebruikers gehackt kunnen worden. Naast de hoge mate van beveiliging krijgt WordPress eigenlijk bijna nooit te maken met storingen of andere problemen die nadelig zijn voor je website. Dit maakt het een zeer veilig te gebruiken systeem.

3. Talloze webshop mogelijkheden met WooCommerce

Een andere reden dat er zoveel ondernemers zijn die kiezen voor een website op basis van WordPress is het feit dat je voorzien bent van de handige WooCommerce plug-in. WooCommerce helpt je bij het bouwen van een E-Commerce winkel met behulp van WordPress. WooCommerce neemt het basis WordPress-besturingssysteem en maakt er een volledig functionerende E-Commerce winkel van. WooCommerce is de meest populaire manier om een E-Commerce winkel te bouwen voor succesvolle sites. Het voorziet 25% van de E-Commerce winkels in de top 1 miljoen sites wereldwijd van stroom. WooCommerce is open source. Iedereen kan het systeem aanpassen, controleren of uitbreiden. WooCommerce is ook nog eens gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen deskundige ontwikkelaar te zijn om een winkel te lanceren.

"Wist u dat er wereldwijd door meer dan 61% van de websites gebruik gemaakt van WordPress." 

4. De design opties zijn nagenoeg oneindig

Als het aankomt op het opzetten van een eigen bedrijf heeft iedereen andere wensen en behoeftes als het aankomt op het design. Hier hebben ze bij WordPress dan ook goed rekening mee gehouden. De speciale WordPress-thema's bieden gebruikers een scala aan keuzes voor het verfijnen van het uiterlijk en de functies van een nieuwe site. Het is mogelijk om te kiezen voor zowel de basic als premium thema's. Veel van deze thema's zijn direct beschikbaar voor een nieuwe site-eigenaar via de WordPress-thema-directory. Door deze selectie kan je gelijk aan de slag om jouw site te voorzien van een uitstraling die past bij wat je al die tijd al voor ogen hebt. Heb je geen thema kunnen vinden die past bij wat je mooi vindt? Maak je geen zorgen, er zijn namelijk duizende andere thema’s die je kunt kopen van externe ontwerpers uit de hele wereld. Thema's kunnen op elk moment live worden bekeken en geïnstalleerd om het uiterlijk en de lay-out van een WordPress-site te veranderen.

5. Voor alle problemen zijn wel oplossingen

Een ander groot voordeel is het feit dat je door van WordPress de beschikking hebt over een groot aantal plug-ins voor jouw website. WordPress bevat alle elementen die nodig zijn om een basissite te maken echter is dit niet altijd genoeg. Dit is dan ook waarom de meeste gebruikers kiezen voor deze plug-ins. De WordPress plug-in directory bevat honderden plug-ins die ontworpen zijn om specifieke taken uit te voeren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan het toevoegen van winkelwagentjes op de site, maar ook om het weergeven van de contactinformatie of het opnemen van een handige link naar de Blog van de site. Gebruikers zijn in staat om echt te kiezen uit honderden aangepaste plug-ins. Door van deze plug-ins is het maken het een stuk eenvoudiger om jouw site op de juiste manier in te richten.

Oplossing voor alles
Af en toe is het puzzelen maar voor alles is een oplossing!

6. Perfect responsive voor desktop - tablet – mobiel

Er zijn steeds meer mensen die voornamelijk internet gebruiken met hun mobiele telefoon. Dit is dan ook de reden dat je goed moet kijken naar de mobiele responsiviteit van jouw website. Met WordPress weet je zeker dat de website overal goed te zien zal zijn. Of de klant nu een telefoon of een tablet gebruikt, doordat het scherm zich automatisch aanpast weet je zeker dat alles goed te zien is. WordPress biedt een verscheidenheid aan responsieve thema-ontwerpen. De gebruikers kunnen ook een statische site responsief maken met plug-ins en aanpassingen aan thema-bestanden. Dit maakt het een van de beste opties voor bedrijven die hun site zo goed mogelijk op willen zetten. Is jouw site nog niet responsief dan loop je echt ontzettend veel kansen mis.

7. Meer inzicht in je website met Google Analytics

Wanneer je de keuze maakt voor Wordpress is het super eenvoudig om de Google Analytics tool toe te passen. Deze zit er namelijk standaard in verwerkt, hierdoor zal je geen losse actie meer te hoeven  ondernemen. Google Analytics kan de reis van de gebruiker of de consument volgen. Dit wordt gedaan door belangrijke gegevens te verstrekken over de gebruikte kanalen, locaties en apparaten. Deze reizen kunnen vervolgens worden gevolgd tot aan de activiteit ter plaatse, de bereikte doelen en het vertrekpunt. Dit geldt ook voor het bekijken van het aantal terugkerende bezoekers. Google Analytics is een super handige tool voor de meeste marketingbehoeften. Google Analytics is in de meeste gevallen een onmisbaar webanalyse-instrument voor marketeers. Dit maakt WordPress dan ook gelijk zo handig.

google analitycs in wordpress
Gemakkelijk google analytics koppelen met WordPress

8. Beschikking over een grote community

Wanneer je kiest voor WordPress ben je ook nog eens voorzien van een grote community waar je terecht kunt voor het stellen van vragen. Omdat WordPress gratis en open source is, wordt het ondersteund door WordPress communities over de hele wereld. Deze community van WordPress gebruikers is verantwoordelijk voor het aanbrengen van wijzigingen in de bronbestanden en het up-to-date en veilig houden van WordPress. De WordPress-gemeenschap houdt zich ook bezig met het aanscherpen van je kennis over het gebruik van WordPress. Dit doen ze door speciale WordPress-kampen en cursussen te organiseren over de hele wereld. Dit is iets wat je eigenlijk bij geen enkel ander CMS systeem zult vinden.

9. Eenvoudig een blog opzetten

Het laatste voordeel van WordPress is het feit dat je het makkelijk kunt gebruiken voor het opzetten van een blog die aansluit bij je bedrijf. Omdat WordPress een content management systeem software is, heeft het meerdere functies die het publiceren van content gemakkelijk maken. Een daarvan is een "ingebouwde" blog-functie die toegankelijk is vanaf elk apparaat op elk moment. Dit maakt het toevoegen van een blog aan je site een stuk makkelijker nu het hiervoor niet nodig is om een losse website te maken. Je zorgt als het ware voor een blog op je website, dit scheelt ontzettend veel tijd en moeite. Dit maakt het zelfs mogelijk voor sites die geen verband houden met bloggen om de blogfunctie te gebruiken voor het toevoegen van updates of aankondigingen. Een blog brengt nu eenmaal veel voordelen met zich mee.

Door dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de belangrijkste voordelen die je kunt ondervinden wanneer je kiest voor een WordPress website. Door van WordPress zal je ervoor kunnen zorgen dat je jouw bedrijf echt naar het volgende niveau kunt tillen. Mocht je hulp nodig hebben bij het bouwen van een website dan staan wij klaar om je te helpen. Blijf zeker even hangen op de site als je nog veel meer te weten wilt komen over het gebruik van WordPress en over het bouwen van een eigen site!

Thomas Kleverlaan
Web ontwikkelaar

Wilt u meer weten over onze website ontwikkeling mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Abel Abels

Art director

Wilt u meer weten over onze huisstijl mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Gerelateerde blogs

Whatsapp button om contact op te nemen met Thomas van Thab Design

Gratis scan

Meer uit je website halen?

Laat je website gratis beoordelen door een echte expert!
Website voorbeeld van Dekker Bouw
Bedankt voor het insturen van je website! 
Binnen 24 uur krijg je de scan terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.