Wat is lichtreclame? en de voordelen daar van!

Huisstijl
Door:
Abel Abels
leestijd:
5
minuten
4 december 2020
Lichtbak reclame Albert Heijn

Bedrijven en winkels maken op allerlei verschillende manieren reclame. Uiteindelijk is het natuurlijk je doel om zoveel mogelijk klanten te trekken. Om dit voor elkaar te krijgen, is het wel noodzakelijk dat mensen van je bestaan afweten. En dan het liefst ook nog de mensen die op de een of andere manier in je doelgroep passen.

Lichtreclame is zo’n vorm van reclame maken waarmee je je naamsbekendheid vergroot. Lichtreclame komt over het algemeen namelijk voor in of op een bedrijfs- of winkelpand. Zoals de naam al aangeeft, licht deze reclame op. Hierdoor is het erg duidelijk wat de naam van je bedrijf is en zijn mensen van een afstandje in staat om het te vinden.

De rol van lichtbakken

Deze vorm van lichtreclame wordt ook wel een lichtbak genoemd. Lichtbakken zijn vaak rechthoekig en bevatten minstens één doorzichtige zijde. Uit deze doorzichtige zijde komt dan het licht vandaan.

Dit is al met al een zeer populaire vorm van reclame. Al een groot aantal jaren zie je lichtbakken op vele winkels en bedrijfspanden verschijnen. Ze geven een gebouw een uniek karakter. Het is in één klap duidelijk van wie het gebouw precies is. Bovendien is het een manier om 24 uur per dag en 7 dagen per week reclame te maken. Ook wanneer het gebouw zelf gesloten is, kun je er namelijk voor kiezen om de lichtbakken aan te laten staan. Wie weet levert dit toch nog wat extra klanten op.

Voordelen lichtreclame

Het is natuurlijk niet voor niets dat bedrijven of winkeleigenaren vaak voor lichtreclame kiezen. Wanneer dit niet voordelig zou zijn, zou ook niemand het doen. Vandaar ook dat hier een aantal specifieke voordelen achter zitten. Het zijn deze voordelen die de gemiddelde eigenaar van een gebouw of winkel overtuigt om ook voor dit reclamemiddel te kiezen. We hebben het dan over voordelen als:

Van grote afstand zichtbaar

  • Lichtbakken zie je van een afstandje heel goed. En aangezien ze over het algemeen strategisch worden geplaatst, zie je ze ook vanuit verschillende hoeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hem loodrecht ten opzichte van het gebouw zelf te plaatsen. Hierdoor zie je het bord al een stuk eerder dan het gebouw zelf. Een uitstekende manier om mensen ook op een grotere afstand op de hoogte te stellen van de aanwezigheid van jouw winkel of bedrijf.

Leidt tot meer naamsbekendheid

  • Uiteindelijk gaat deze vorm van lichtreclame leiden tot meer naamsbekendheid. Hoe vaker mensen namelijk een naam zien verschijnen, hoe groter de kans dat ze uiteindelijk een keer bij je langskomen. Soms gebeurt dit fysiek, soms digitaal. Het is in veel gevallen zelfs al genoeg om maar één keer jouw bedrijfsnaam voorbij te zien komen. Mensen maken dan automatisch een associatie wanneer ze jouw product of dienst nodig hebben. Bovendien vertellen mensen dingen aan elkaar door. Het totale bereik van een lichtbak is daardoor in potentie enorm.

Geen hoge kosten aan verbonden

  • Het fijne van lichtreclame is dat er in principe geen hoge kosten aan verbonden zijn. Je hebt één keer te maken met een aanschafprijs, maar dan heb je het overgrote gedeelte ook wel meteen gehad. De onderhoudskosten en energielasten zijn relatief aan de lage kant. Daarmee is het een kleine investering, waar je op de lange termijn erg veel aan gaat hebben. Onder normale omstandigheden gaan lichtbakken jarenlang mee. Al deze tijd maak je dus reclame, zonder dat je hier heel veel voor hoeft te betalen. Dat is een ander verhaal dan alternatieve manieren van reclame maken. Advertenties kosten bijvoorbeeld iedere keer weer een bepaald bedrag. Dat is op deze wijze niet het geval.
bespaar op lichtbakken
Bijna geen onderhoudskosten en erg energie zuinig.

Lichtreclame op maat mogelijk

  • Verder ben je in staat om de lichtreclame zo creatief mogelijk te maken als je zelf wilt. Welk design past specifiek bij jouw bedrijf of winkel? Staan bepaalde kleuren of motieven bijvoorbeeld symbool voor de onderneming? Dan kun je dit allemaal opnemen in jouw lichtbak. Doordat je deze zoveel als mogelijk mag en kan personaliseren, zijn er allerlei opties om extra op te vallen. Met één blik op de lichtbak weten mensen dan direct waar ze aan toe zijn. Bovendien wordt het oog van een voorbijganger sneller getrokken tot een specifiek, persoonlijk design. Je wilt uiteindelijk namelijk wel opvallen ten opzichte van de rest.

24/7 reclame

  • Lichtreclame is in de basis 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar actief. Ook op tijden dat jouw bedrijf of winkel helemaal niet open is. Dit is erg fijn, aangezien het ook dan meer dan mogelijk is dat mensen voorbijkomen. Ze maken dan op het moment zelf misschien geen gebruik van jouw producten of diensten, maar bewaren dit voor een later moment. Dit is ook de reden dat veel ondernemers ervoor kiezen om de lichten ook in de avond en nacht aan te laten staan. Het is een zo goed als gratis vorm van reclame.

Een duurzame optie

  • De reden dat lichtreclame met lichtbakken zo goed als gratis is, is het feit dat ze tegenwoordig erg duurzaam zijn. Zo zijn de lampen binnenin zeer energiezuinig, waardoor je qua energiekosten niet ineens in de knel komt met je budget. Het stelt je in staat om ze gewoon 24 uur per dag aan te laten staan. Dit maakt deze optie nog een stuk aantrekkelijker. De potentiële winsten die ermee te behalen zijn, overtreffen de kosten die erbij komen kijken aanzienlijk.

De mix van de bovenstaande voordelen is voor veel ondernemers meer dan genoeg reden om lichtreclame een kans te geven. De relatief budgetvriendelijke investering is de moeite waard wanneer je kijkt naar wat het in potentie gaat opbrengen. Het is niet altijd duidelijk meetbaar hoeveel extra klanten je dankzij een goede lichtbak krijgt, maar in de praktijk is iedereen het erover eens dat het een raadzame investering is.

Iedere methode om extra klanten te trekken moet je aangrijpen. Zeker wanneer het gaat om een methode die intussen reeds bewezen is, weinig investeringskosten vergt en waar je op lange termijn voordelen uit gaat halen.

Zelf lichtbakken kopen

Bij Thab Design helpen we je graag verder met het realiseren van de plaatsing van deze vorm van lichtreclame. Zelf lichtbakken kopen word je tegenwoordig makkelijker dan ooit tevoren gemaakt.

Zo gaan we samen met jou in overleg waar je precies naar op zoek bent. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden wat het type lichtbak betreft. Bovendien speelt het design dat je op de lichtbak gaat plaatsen natuurlijk ook een grote rol. Zoals eerder aangegeven is het doel om mensen visueel te prikkelen. Hun oog moet naar de lichtreclame getrokken worden. Door hier op creatieve wijze mee om te gaan, zijn we in staat om je te helpen bij het bereiken van je doel.

Ben je dus een eigenaar van een winkel- of bedrijfspand? En heb je momenteel nog geen (goede) vorm van lichtreclame waarmee je extra klanten binnenhaalt? Dan is dit een mooi moment om daar verandering in aan te brengen. Wij gaan graag met je op zoek naar een manier om dit te realiseren. Daarbij horen we graag van je wat je wensen zijn. Wij regelen vervolgens de rest.

Voor meer informatie of het stellen van extra vragen mag je uiteraard altijd contact met ons opnemen. We zorgen er zo snel mogelijk voor dat we je verder gaan helpen. Uiteindelijk is het ons doel om je te helpen aan een lichtbak waar je ook echt iets aan hebt. Waar je op de lange termijn meer naamsbekendheid door krijgt. Aan de hand van onze ervaring zijn we ervan overtuigd dat dit mogelijk is.

Thomas Kleverlaan
Web ontwikkelaar

Wilt u meer weten over onze website ontwikkeling mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Abel Abels

Art director

Wilt u meer weten over onze huisstijl mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Gerelateerde blogs

Whatsapp button om contact op te nemen met Thomas van Thab Design

Gratis scan

Meer uit je website halen?

Laat je website gratis beoordelen door een echte expert!
Website voorbeeld van Dekker Bouw
Bedankt voor het insturen van je website! 
Binnen 24 uur krijg je de scan terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.