Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Wat is een doosletter (6 voordelen)

Huisstijl
Door:
Abel Abels
leestijd:
4
minuten
1 maart 2021
Wat is een doosletter

Het kiezen van belettering voor je bedrijf is een van de belangrijkste keuzes die je kunt maken. De stijl die je selecteert is er een die je inspanningen kunnen maken of breken, dus het selecteren van de meest voordelige stijl is de sleutel. Als je opvallende en heldere letters wilt, is de doosletter zeker iets voor jou. Dit soort belettering staat bekend om zijn uitgebreide maatwerk en andere voordelen. Laten we eens kijken hoe met een doosletter jouw bedrijf zich kan onderscheiden:

Wat is een doosletter?

Voordat we ingaan op de voordelen van letterborden, zullen we eerst praten over hoe deze borden eruit zien en hoe ze zijn gemaakt. Een doosletter verschilt van andere soorten belettering, omdat elke letter een teken op zichzelf is, tenzij je de doosletter op een loopvlak laat monteren. Elke letter is driedimensionaal, dus ze worden uit het montageoppervlak geëxtrudeerd. Verder hangt de diepte van de tekens af van de grootte van de letter, het lettertype en andere elementen. Je zult dit soort borden vaak zien in winkelcentra en pleinen, boetieks, bars, restaurants, cafés, kantoren en medische gebouwen.

Flexibel ontwerp

Omdat een doosletter een scala aan fabricage-opties heeft, kunnen ze bijna alles worden wat je je maar kunt voorstellen. Je kunt de vorm, grootte, kleur en stijl kiezen. De enige beperkingen waarmee je te maken kunt krijgen, worden veroorzaakt door bestemmingscodes, wet- en regelgeving.

Verschillende soorten verlichting

In een wereld met honderden bewegwijzeringopties zal het geen verrassing zijn dat zelfs de letters op verschillende manieren kunnen worden verlicht. Hoewel je ervoor kunt kiezen om letters te hebben die 's avonds niet oplichten, moeten degenen die 24 uur per dag zichtbaarheid willen hebben, ongeacht de weersomstandigheden nadenken over de verschillende soorten kanaalletters die beschikbaar zijn:

  • Verlichte letters aan de voorkant - Het standaardontwerp dat is gemaakt met een voorkant van acryl, helder of gekleurd, en aluminium retouren (zijkanten) en achterkant.
  • Reverse Lit Channel Letters - Ook bekend als "halo lit" of "back lit", dit zijn precies het tegenovergestelde van front-lit. De voorkant is van aluminium en de achterkant is gemaakt van helder acryl of polycarbonaat, waardoor licht aan de achterkant kan schijnen en een gloed rond en tussen de letters ontstaat.
  • Open gezicht letters - Een ander veel voorkomend type is de open gezicht variant, waarbij het gezicht wordt blootgesteld om eventuele lampen of neonbuizen binnenin te laten zien. Lokale wetten verbieden dit soort doosletters echter in veel regio's vaak. Je kunt ook een combinatie of speciale letters krijgen die elementen van deze drie hoofdtypen combineren om je de look en feel te geven die je wenst.
Louis Vuitton verlichte doosletters
Verlichte letters aan de voorkant

De voordelen van doosletters

Doosletters brengen veel voordelen met zich mee, hier onder lees je 6 voordelen die doosletters een goed reclame middel maakt.

Binnen en buiten

Omdat de letters verlicht of onverlicht kunnen zijn en verschillende afmetingen hebben, kun je binnen- en buitenvariaties voor je winkel krijgen. De letters zijn ook in het oog springende borden voor bedrijven. Dit maakt het ook mogelijk om een ​​consistent imago te behouden, wat zich vertaalt naar merkherkenning, het volgende punt.

Merk herkenning

Probeert je geld te besparen op marketing? Een doosletter is uitstekend geschikt om je merknaam en imago te communiceren. Dankzij het brede scala aan aanpassingsopties kun je de lettertypen en logo-koppeling krijgen die elke dag aan duizenden voorbijgangers kan worden getoond. Consistentie in je branding, zoals je belettering, internetaanwezigheid en brochures, kan immers je merkherkenning en reputatie vergroten, terwijl je er tegelijk professioneler en beter uitziet.

Duurzaamheid en levensduur van lichtreclame

Zowel aluminium als acryl zijn duurzame materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Aluminium is bijvoorbeeld uitzonderlijk goed bestand tegen harde wind, ijs, extreme hitte en directe blootstelling aan de zon. Bovendien zijn acryl of polycarbonaat en aluminium betaalbare materialen die weinig onderhoud vergen. Je hebt zelden of helemaal geen reparatie nodig.

Duurzaamheid en levensduur van lichtreclame
Duurzaamheid en levensduur van lichtreclame

Hoge zichtbaarheid met doosletters

Bedrijven kiezen om drie redenen voor doosletters voor hun winkels. Ten eerste is de bewegwijzering soms vereist door de wet. Ten tweede is doosbelettering prachtig en professioneel. Telkens wanneer potentiële klanten of klanten de naam van je bedrijf in gestileerde lichten zien, beginnen ze deze te herkennen - uiteindelijk zullen ze stoppen. Zoals gezegd is belettering een groot deel van merkherkenning. De hoge zichtbaarheid van LED-lampen, gecombineerd met een verfijnd of cool ontwerp, is ideaal om de juiste eerste indruk te geven.

Dag en nacht opvallend en herkenbaar

Zowel overdag als ‘s avonds heb je profijt van de letters, omdat ze verlicht zijn. Met andere woorden, doosbelettering is een effectieve en efficiënte marketingtool die lang na aankoop interesse zal blijven genereren. Dag en nacht.

Milieuvriendelijk

Als je voor groen probeert te gaan of ecologische normen wilt handhaven, dan is de letterdoos ideaal. Het onderhouden na installatie kost bijna niets. Het kan zijn dat je af en toe moet controleren op verwering, maar over het algemeen zijn deze duurzame borden gemaakt om lang mee te gaan. Bovendien, als je LED-lampen gebruikt, krijg je meer energie-efficiëntie. LED-lampen kunnen wel 5 jaar of langer meegaan.

Voorlopig concluderend

Daarmee weet je dat een letterdoos een uitstekende manier is om je bedrijf op de markt te brengen. Het zijn zeer aanpasbare borden met honderden opties. Of je nu doosletters nodig hebt voor de gevel van je winkelpui, of binnen voor extra flair, er is altijd iets voor jou dat binnen je budget valt.

Montage-opties van dooslettes

Er zijn verschillende montagemogelijkheden voor de letters:

Metalen doos: de letters bestaan uit een metalen doos, met verlichting voor elke letter. Het belangrijkste voordeel van deze optie is dat het aantal doorvoeringen dat nodig is om het bord te monteren, wordt verminderd.

Directe montage: directe montage is beschikbaar voor klanten die de voorkeur geven aan het uiterlijk. Directe montage betekent dat elke letter rechtstreeks aan de muur wordt bevestigd. De bedrading aan de achterkant van de gevel voedt de verlichting van de letters.

Bevestiging achterkant: vergelijkbaar met een metalen doos, dit is echter zonder een metalen doos. In plaats daarvan zijn de letters bevestigd aan een metalen kast die veel groter is dan het doosletterteken zelf. De bedrading kan in de kast of aan de achterkant van de gevel van het gebouw worden ondergebracht.

Omgekeerd verlichte doosletter

Deze producten bestaan uit aluminium. Ze zijn duurzaam en goed bestand tegen weersinvloeden. Je sluiten de voorkant af met het metaal terwijl je helder acryl of polycarbonaat over de achterkant plaatst. Vervolgens schilderen technici het product in de door jou opgegeven kleurencombinatie. De installatie vindt plaats met afstandhouders die ruimte bieden tussen de letter en de muur die je nodig hebt voor het creëren van het halo-effect.

Aan voorzijde verlichte letters.

Aan de andere kant is er de opstelling met voorverlichting. Het is de meest gekozen weergavestijl. Bij het installeren van de letters sluit je de fronten af ​​met facings die je in de door jou gekozen tinten laat schilderen. Wanneer het licht aan gaat, benadrukt de verlichting de kleurendisplays. Men kan deze producten installeren door ze vlak tegen de muur te monteren of door ze op te hangen. Deze laatste mogelijkheid bestaat uit een langwerpige doos die men in de geveltinten schildert. Het bevat de verlichtingshardware en maakt het mogelijk om letters te monteren, zelfs als er geen toegang achter de muur is. Allerlei soorten bedrijven maken gebruik van dit product. Winkelketens, chique eetgelegenheden, franchises en dienstverleners begrijpen het belang van gezien worden.

Deskundig advies over de juiste letterdoos

Het kiezen van de juiste verlichtingsinstelling voor je letters is ingewikkelder dan het lijkt. Maar het hoeft gelukkig niet zo ingewikkeld te zijn. Bespreek je plannen met onze experts voor input. Wij komen graag bij je op locatie, waardoor het mogelijk wordt om je opties te presenteren op basis van afmetingen, gevelopstelling en lokale bestemmingsplannen.

Ontvang het beste, coolste en nieuwste op het gebied van design en reclame elke week in uw inbox.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
U kunt zich op elk moment uitschrijven. Privacybeleid
Abel Abels Art director

Abel Abels

Art director
Wilt u meer weten over onze huisstijl mogelijkheden?
Vraag Abel
Web ontwikkelaar Thomas Kleverlaan

Thomas Kleverlaan

Webontwikkelaar
Wilt u meer weten over onze website ontwikkeling mogelijkheden?
Vraag Thomas

Thomas Kleverlaan

Web ontwikkelaar

Wilt u meer weten over onze website ontwikkeling mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Abel Abels

Art director

Wilt u meer weten over onze huisstijl mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Gerelateerde blogs