Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Verschillende soorten lichtreclame – voor welke opties kun je kiezen?

Drukwerk
Door:
Abel Abels
leestijd:
3
minuten
12 januari 2021
Doosletters google

Als ondernemer wil je er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat mensen bekend worden met jouw bedrijf. Reclame maken behoort dan ook gelijk tot één van de belangrijkste onderdelen van het ondernemerschap. Ben je op zoek naar reclame die echt goed op zal vallen dan kom je eigenlijk altijd uit bij een specifiek soort reclame.

We hebben het natuurlijk over lichtreclame. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met lichtreclame en met de diverse vormen van professionele lichtreclame hebben we besloten om de belangrijkste info in dit artikel op een rijtje te zetten. Voor je het weet snap jij ook waarom verlichte reclame dé keuze is om te maken als ondernemer!

Wat is lichtreclame eigenlijk – betekenis en voordelen

Voordat we ingaan op de verschillende soorten lichtreclame is het verstandig om eerst even stil te staan bij de vraag wat lichtreclame eigenlijk is. Zoals je wel aan de naam kunt zien is lichtreclame een speciaal soort reclame waarbij licht wordt gebruikt om de aandacht te trekken.

De verlichting kan aan het object zitten, maar het kan ook in de reclame zelf verwerkt zijn. De lichtreclame wordt in veel gevallen gebruikt als reclame voor op de gevel. Logisch, van alle reclamesoorten is lichtreclame nu eenmaal de meest opvallende soort. In enkele uitzonderlijke gevallen wordt lichtreclame nog wel eens gebruikt als verlichte zuil voor een bedrijfspand.

het belangrijkste voordeel van lichtreclame is natuurlijk het feit dat je de reclame op ieder moment van de dag kunt zien. Of het zonnetje nu schijnt of dat het al heel de dag grijs en regenachtig is, de lichtreclame valt altijd weer op.

Doordat lichtreclame veel meer opvalt dan reguliere, onverlichte reclame weet je zeker dat je zorgt voor meer betrokkenheid bij je klanten. Doordat je bedrijf sneller herkend wordt door de klanten zal je aanzienlijk betere resultaten kunnen boeken dan voorheen. Niet voor niets dat er zoveel bedrijven zijn die enige vorm van verlichte reclame gebruiken.

Bekendste vormen lichtreclame

Als het aankomt op lichtreclame zijn er verschillende vormen om te kiezen. Iedere soort lichtreclame heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Om je een volledig overzicht te geven hebben we hieronder een selectie gemaakt met de meest gekozen vormen van verlichte reclame die er vandaag de dag gekozen kunnen worden.

Doosletters

De meest voor de hand liggende soort verlichte reclame is nog altijd een set met doosletters. Doosletters worden gebruikt om verlichte letters te maken. Deze letters bestaan uit een doos en een deksel, hier komt de naam dan ook gelijk vandaan. In tegenstelling tot neon letters zijn doosletters ook geschikt om zo op te hangen. Deze letters kunnen dan ook zowel verlicht als onverlicht gebruikt worden als reclame voor jouw bedrijf. Door de toegankelijke prijzen zijn de doosletters zeer populair als het aankomt op lichtreclame.

Doosletters
Doosletters

Freesletters

Freesletters lijken in veel opzichten op doosletters, echter kennen deze letters toch een aantal verschillen. Het belangrijkste verschil is dat freesletters gemaakt worden met een speciale freesmachine. Door deze freesmachine is het mogelijk om de letters wat dunner te maken. Dit maakt het een goede optie voor de bedrijven die op zoek zijn naar een strak verlicht logo voor aan de gevel van het pand. De freesletters worden gemaakt in diverse soorten materialen. Hier kun je denken aan RVS, metaal, aluminium en natuurlijk harde kunststoffen.

Freesletters
Freesletters

Laser gesneden letters

Letters die met een laser worden gesneden zijn ideaal voor bedrijven die een logo stak op de muur willen hebben. Net als met de freesletters is het mogelijk om een aantal letters te ontwikkelen die prachtig zal staan voor op de gevel. Het is door de laser ook nog eens mogelijk om ronde vormen te produceren. Heeft jouw logo veel vloeiende lijnen dan kan dit goed van pas komen. Hou er rekening mee dat de met een laser gesneden letters over het algemeen wat duurder zijn dan de andere soorten lichtreclame.

Laser gesneden letters
Laser gesneden letters

Neon letters

Iedereen is wel bekend met neon letters. Dit is nog altijd een zeer populaire optie als het aankomt op verlichte reclame. Neon letters zijn vaak voorzien van erg felle kleuren. Deze kleuren zorgen ervoor dat jouw boodschap goed te zien zal zijn op de muur. In tegenstelling tot de bovenstaande opties geven de neon letters zelf licht. Dit zorgt ervoor dat je logo helder te zien is, zonder dat er sprake is van een verlichte achtergrond op de muur. Een klein nadeel van neon letters is wel dat ze relatief kwetsbaar zijn. Doordat een logo vaak gemaakt is met neon letters die aan elkaar verbonden zijn zal je alles moeten vervangen als een van de letters kapot gaat. Wel weet je met neon letters zeker dat je altijd weer de aandacht van de klant kunt trekken.

Neon letters
Neon letters

Welke soort lichtreclame er het beste aansluit bij wat je zoekt hangt echt volledig af van jouw wensen en behoeftes. Je moet niet alleen stilstaan bij de uitstraling van de letters, maar ook bij je beschikbare budget.

Doosletters zijn over het algemeen goedkoper dan de letters die met een frees of een frees worden gesneden. Tevens zal je rekening moeten houden met de grootte van het logo. Het is met een frees makkelijker om zeer grote logo’s uit te snijden dan met een lasersnijder. Hou hier dus rekening mee bij het in kaart brengen van de beschikbare opties. Uiteraard kunnen wij je op dit gebied altijd van advies voorzien.

Ook graag professionele lichtreclame laten ontwerpen?

Mocht je door het lezen van dit artikel interesse hebben in het laten ontwikkelen van professionele lichtreclame dan staan wij klaar om je hiermee te helpen. Door onze hoogwaardige kwaliteit designs in combinatie met onze hoge mate van kennis en expertise weet je zeker dat jouw boodschap zo goed mogelijk over zal worden gebracht. Voor meer informatie over de mogelijkheden is het verstandig om even contact op te nemen via de site. Ons team zal vervolgens bekijken wat ze voor jou kunnen betekenen als het aankomt op professionele lichtreclame.

Ontvang het beste, coolste en nieuwste op het gebied van design en reclame elke week in uw inbox.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
U kunt zich op elk moment uitschrijven. Privacybeleid
Abel Abels Art director

Abel Abels

Art director
Wilt u meer weten over onze huisstijl mogelijkheden?
Vraag Abel
Web ontwikkelaar Thomas Kleverlaan

Thomas Kleverlaan

Webontwikkelaar
Wilt u meer weten over onze website ontwikkeling mogelijkheden?
Vraag Thomas

Thomas Kleverlaan

Web ontwikkelaar

Wilt u meer weten over onze website ontwikkeling mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Abel Abels

Art director

Wilt u meer weten over onze huisstijl mogelijkheden?

Dank u! Uw inzending is ontvangen!

Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Gerelateerde blogs